Kalender

Kronobergs Segelflygklubb

Kronobergs Segelflygklubb (KSFK) bedriver sin verksamhet på flygfältet Kronobergshed strax utanför Moheda i Kronobergs län. Flygfältet ligger precis väster om väg 126 mellan Alvesta och Moheda.

På Kronobergshed har klubben en klubbstuga, en hangar, en verkstad, två övernattningsstugor samt plats för husvagnar och tält.

I klubbstugan finns kontor, kök, samlingsrum, toaletter och duschar. De två övernattningsstugorna har plats för totalt 10-12 personer, varav 8 i fyra rum i ena och 2-4 i den andra stugan.

Verksamhet

Klubben bedriver all sorts segelflygning från provstarter och grundutbildning till avancerad flygning och tävlingsflygning.

Med provstarter och presentkort får man testa på att segelflyga. är man sedan intresserad så kan man börja skola till segelflygcertifikat.

Med ett certifikat i handen är det sedan fritt att flyga omkring över Småland själva eller med kompisar. Man kan också börja tävlingsflyga eller vidareutbilda sig i avancerad flygning, så man får göra looping bla.

Flygtidsmässigt är klubben en av de mest aktiva klubbarna i landet med över 1000 timmar per år.

Totalt har klubben runt 80 medlemmar i alla åldrar. Så länge man är frisk finns det inga begräsningar för att segelflyga, bara man fyllt eller ska fylla 15 år så kan man börja och sedan flyga till man är över 75 år om man vill.